значи проблема ми е че ролката на климатика нещо ми свири и искам да попитам какви пари са и дали има някаде снимков материал за тяхната смяна благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос за ролката на климатика
Collapse
X
-
A как разбра че е точно оттам свиренето?
Иначе аз смених целия компресор на боксера. 100лв. Тука в нашата дивотия никой не се нае да смени само ролката
В крайна сметка се оказа че са свирили ролките на ангренажа. Сега си имам един компресор в излишък.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
колата е 1.6 TS '97
Същия проблеми при мен - ролката на компресора на климатика - понякога свири - шуми - понякога като стъжене - прискърцване. Няма значение дали е включен климатика. Понякога си утихва. Няма значение топъл - студен двигател.
Въпроса ми е - когато се сменява тази ролка, свалят ли компресора и налага ли се презареждане с фреони и разни други такива ядове ?
Може ли да се смени само ролката, без да се разкача компресора и колко ли би струвал ремонта ?Last edited by Ivo_; d.m.y г., 22:31.145 1.6TS '97
Comment
-
Лагерчето се сменя малко трудно,но не е нужно точенето на фреон от климатика.Ако ти е неудобно на място,само раЗкачи компресора от стойката му и с подходящия инструмент я вадиш.
Ако пьк случайно прецениш че няма да можеш така,пьрво отиди при някой който Зарежда климатици да ти дрьпне фреона.Така по малко ще трябва да се доЗареди.
Успех.
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеA как разбра че е точно оттам свиренето?
Иначе аз смених целия компресор на боксера. 100лв. Тука в нашата дивотия никой не се нае да смени само ролката
В крайна сметка се оказа че са свирили ролките на ангренажа. Сега си имам един компресор в излишък.
Същата трагедия имам и аз с ролки на ангренажа SKF, възможно ли е защото са пренатегнати? И задължително ли се стяга ангренажа с пружините или се фиксира...
Comment
-
Да ти кажа боксьора доста отдавна замина, та не знам какво е положението вече с него. Факт е, че като разхлабих леко ремъците, свиренето спря.
Имаше си правила за натягането, ама нека някой по-наясно да каже. Аз го правих малко "на слух", което не се препоръчва.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеДа ти кажа боксьора доста отдавна замина, та не знам какво е положението вече с него. Факт е, че като разхлабих леко ремъците, свиренето спря.
Имаше си правила за натягането, ама нека някой по-наясно да каже. Аз го правих малко "на слух", което не се препоръчва.
Мда намерих темата по случайност с упътването за обтягането, и понеже си имам една 146 със същият мотор може да се пробвам на нея да сменя ремъците преди да го наравя на 145-цата... А явно мойте са яко натегнати защото когато ги монтираха нямаше пружини който играят ролята за точното обтягане на ремъка, поне според мен.
П.С. Кво направи боксьора ? Продаде ли го или Фърли пешкира ферарито ?Last edited by infernus; d.m.y г., 22:14.
Comment
Comment